Paluszki – klasyka klasyki
Kto nie lubi czasem sięgnąć po paluszki? Można założyć że nie ma takich osób albo też jest ich maleńki odsetek, zdecydowana większość z nas słone paluszki chrupie kiedy tylko ma okazję. Z tego powodu że są smaczne, pomagają zaspokoić głów, jak również stanowią świetny dodatek do spotkania ze znajomymi, zakąskę do piwa podczas oglądania meczu czy też mogą być chrupane same dla siebie. Kiedy nie ma czasu na to by sięgnąć po kanapkę. Sama ich popularność przyczynia się do tego że firmy je wypiekające coraz bardziej poprawiają receptury jak również tez wprowadzają nowe odmiany i smaki. Tak by spełniać oczekiwania potencjalnych chrupiących ich słone paluszki.
Solone i nie tylko
Dzisiaj wybierając się po paluszki, przede wszystkim powinniśmy sobie odpowiedzieć na pytanie jakie smaki nas interesują. Z racji tego że już od dawna dostępne są w więcej niż jednej odmianie. Do wyboru ma my paluszki solone, z sezamem, makiem, bez żadnych dodatków jak paluszki dla dzieci jak również też konkretne odmiany smakowe. W tych najciekawszą ofertę posiada Lubella która proponuje:
-Naturalne paluszki wzbogacone morską solą, dzięki czemu ich smak zyskuje na świeżości
– Paluszki z czosnkiem oraz ziołami czyli mieszankę smakową która sprawdzi się w przypadku imprez, jako dodatek do piwa czy też na grillu
– Paluszki z papryką i pomidorem które samodzielnie mają bogaty i ciekawy smak, tym mocniej zyskujący jeżeli paluszki zamoczone zostaną w sosach na bazie jogurtu.
Oczywiście wszystkie typy paluszków posiadają tą cechę która jest najbardziej ceniona a mianowicie chrupkość i kruchość. Wynikającą z wypiekania wyłącznie z naturalnych składników. Dzięki czemu też stanowią źródło błonnika. Czyli chrupiemy i to zdrowo.
Producentem paluszków Lajkonik jest Lajkonik Snack GmbH Sp. k. – Skawina.
Wartości odżywcze1 porcja – 100 g | ||
Wartość energetyczna | 390,00 kcal | 390,00 kcal |
Białko | 10,60 g | 10,60 g |
Węglowodany | 78,10 g | 78,10 g |
Tłuszcz | 4,00 g | 4,00 g |