Seler zapiekany z grilla

selerSeler posiada przeciwutleniacze, które zwalczają rożnego rodzaju wirusy i bakterie (na czasie!).
Picie soku z selera naciowego oraz z marchwi czyści organizm ze szkodliwych substancji oraz wzmacnia układ odpornościowy, który broni nas przed różnymi chronicznymi chorobami.

Składniki

1-2 średniej wielkości selery
6-8 plastrów żółtego sera
1 pomidor
1 łyżka masła/margaryny
sól, pieprz, słodka papryka, jarzynka

Przygotowanie

Selery wyczyścić, pokroić na plastry grubości ok 1 – 1,5cm. Pojedyncze lub po dwa plastry z odrobiną tłuszczu np. z pieczonego obok karczku, zawinąć całkowicie w folię aluminiową.

Zostawić na grillu lub patelni na ok. 15min, po tym czasie plastry odwrócić i zapiekać do czasu, aż seler zmięknie (ok. 10 min). Na koniec każdy plaster selera obłożyć kawałkiem sera. Jeszcze Przed zawinięciem w folię dobrze smakowi selera robi posypanie tartym oregano, kurkumą lub curry. Można przybrać także kawałkami świeżego pomidora. Każdy kto jadł ten seler mówił, że jest „pyyyszny”. Serdecznie polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

13 + dwa =